Joulu ja uusivuosi

Irtisanouduin työpaikaltani ja ilmoitin vuokraisännälle että muutan pois. Reissu voi vihdoin alkaa, sillä välillä tuntuu siltä että muutin suoraan Suomesta Melbourneen, en niinkään lähtenyt matkalle. Muuta maatahan en olekaan oikeastaan vielä nähnyt, vaikka reissussa on tullut oltua jo 5kk. Viimeinen lääkärintarkastuskin oli eilen joten mikään ei enää sido kaupunkiin. Tyttöystävä tulee tänne ensi viikolla, joulukuun 16. päivä ja siitä se seikkailu sitten alkaa. 


Tutustumme ensin Melbourneen parin päivän ajan ennen kuin vuokraamme auton ja lähdemme Great Ocean Roadille, joka on yksi näistä must see paikoista Ausseissa. Matkalla olisi tarkoitus käydä myös Grampiansin kansallispuistossa ennen kun palaamme jouluksi Melbournen lähelle, Geelongiin ystävän lammastilalle. 

Viime vuonna siellä oli tämän näköistä. (kuva: http://www.nationalparks.nsw.gov.au/) 

Sieltä matka jatkuu lentäen Sydneyyn uudeksi vuodeksi. Itse haluaisin käydä katsomassa ainakin Blue Mountainsit sekä tietenkin oopperatalon ja Bondi beachin, ja mitä muita näitä nyt löytyy. Vuodenvaihteestakin tulee mielenkiintoinen sillä suuntaamme mitä luultavammin puistoon katsomaan kuuluisaa ilotulitusta. Kaupunki on onnistunut kaupallistamaan juhlinnan sen verran hyvin, että pääsy sisäänpääsymaksuttomille näköalapaikoille vaatii useamman tunnin jonotuksen. Ei siis muuta kun piknik mukaan ja toivotaan että säät suosivat.


Sydneystä matka jatkuu 1.1. kohti Gold Coastia. Vuokraamme taas auton ja ajamme itärannikkoa pitkin rauhallisesti ylöspäin. Tarkkaa suunnitelmaa tälle välille ei ole, mutta Byron Bay ja Coffs Harbour sattuvat sopivasti matkalle joten niissä olisi mukava käydä. Vuokrasimme asunnon AirBnB:n kautta Gold Coastilta ja siellä vietämme 3 yötä. Surffausta pitäisi päästä kokeilemaan :) 

Tyttöystävä lentää kotiin Brisbanesta ja itse jatkan siitä sitten jonnekin, tarkkaa suunnitelmaa sen suhteen ei vielä ole. Näyttää kuitenkin vahvasti siltä, että seuraavaksi suuntana olisi Uusi-Seelanti. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Repoveden kansallispuisto 18.7.-19.7.2017

Häämatka: Borneo -> Kuala Lumpur -> Phu Quoc -> Singapore

Juhannus WIenissä - päivä 3